Est.

2011

Le Bistrot Parisien

Restauracja francuska

zjedź w dół

Le Bistrot Pari­sien – pary­ski szyk w sercu Wro­cła­wia

Poczuj kli­ma­tyczną atmos­ferę pary­skiego bistro i delek­tuj się sma­kami wybit­nych potraw, przy­rzą­dza­nych zgod­nie z naj­lep­szymi prze­pi­sami. Sycące dania główne, aro­ma­tyczne prze­ką­ski, roz­koszne desery, bogaty reper­tuar zna­ko­mi­tych win. To Twoja kame­ralna, sty­lowa, fran­cu­ska uczta! Odpocz­nij przy dźwię­kach nastro­jo­wych szla­gie­rów. Daj się ponieść chwili: peł­nej szyku, taktu i ape­tycz­nego wdzięku.

Specjalności Bistrot Parisien

  • Tarta figowa z kozim serem
    26.00
    figi, ser kozi, pesto, konfitura z czerwonej cebuli, ciasto francuskie podawane na ciepło na zielonej sałacie z dressingiem balsamicznym
  • Ślimaki po burgundzku
    28.00
    zapiekane w maśle ziołowym (6 sztuk)
  • Żabie udka
    37.00
    zamarynowane w ziołach prowansalskich, flambirowane w ouzo, podawane z aioli cytrynowym
  • Świeże małże
    44.00
    gotowane w sosie z białego wina i śmietany, podawane z domowymi frytkami lub francuskim pieczywem
  • Małże św. Jakuba
    37.00
    podawane na puree pietruszkowym, rukolą, salsą z ogórka, mango i pomarańczy oraz dressingiem balsamicznym
  • Zupa cebulowa
    15.00
    tradycyjny francuski przysmak z grzankami
  • Podpłomyki z bekonem
    23.00
    bekon z cebulą, żółtym serem i creme fraiche
  • Naleśniki gryczane z szynką
    24.00
    szynka, żółty ser, marmolada z czerwonej cebuli, pomidor i creme fraiche
  • Makaron Parisien
    31.00
    tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami, podawane w sosie z serem roquefort
  • Sałatka z kozim serem
    31.00
    kawałki ciepłego koziego sera na pieczywie francuskim podawane z zieloną sałatą, pomidorem, figami, orzechami włoskimi i dressingiem balsamicznym
  • Kaczka a`la Bistrot
    53.00
    pierś z kaczki marynowana w czerwonym winie i tymianku, podawana z ziemniakami gratin, puree pietruszkowym, grillowanymi warzywami i sosem winnym z zielonym pieprzem
  • Stek w sosie koniakowo-pieprzowym
    51.00
    grillowany rostbef, podawany z frytkami i zieloną sałatą
  • Konfitowana Gęś
    55.00
    udo gęsi podawane z ziemniakami gratin, grillowanymi warzywami, pieczoną gruszką i sosem winnym z zielonym pieprzem
  • Dorada
    49.00
    zamarynowana w koperku i czosnku, podawana z ryżem jaśminowym, grillowanymi warzywami i sosem pieprzowym z koniakiem
  • Grillowane Krewetki Królewskie
    57.00
    podawane na ryżu jaśminowym z salsą z ogórka, mango i pomarańczy, rukolą i sosem koperkowo-cytrynowym
  • Krem Brulee
    15.00
    krem waniliowy, delikatnie karmelizowany
  • Ciasto czekoladowe Moelleux
    16.00
    podane na ciepło z lodami pistacjowymi
  • Kawowy przysmak
    25.00
    kawa podawana z mini creme brulee, tartą cytrynowo-limonkową i ciastkiem czekoladowym Moelleux

Restauracja

Adres

ul. Nożownicza 1D
50-119 Wrocław

LE BISTROT PARISIEN

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
+48 71 341-05-65

Godziny otwarcia

7 dni w tygodniu.
od 12.00 do ostatniego gościa.
Le Bistrot Parisien 2018 | Powered by - Orfin Studio