Przygodę z gastronomią rozpoczął ponad 20 lat temu, zgłębiając tajemnice smaków we francuskiej Cafe Boheme w Londynie. Od tamtej pory pracował w angielskich i nowojorskich restauracjach oraz renomowanych firmach cateringowych, m.in. INN OR OUT, Alison Price & Company Ltd, By Word of Mouth Ltd.
Otoczony znakomitymi francuskimi kucharzami, doskonalił kulinarny kunszt, serwując gościom dania z różnych regionów globu. Z Soho House kilkakrotnie gotował na festiwalu filmowym w Cannes czy szykował specjały dla narciarzy we francuskich Alpach (Meribel).
W latach 2005-2011, jako Executive Chef, dbał o tworzenie i prawidłowe funkcjonowanie kuchni we wszystkich lokalach „Paparazzi” w Polsce.
Od 2011 roku z pasją prowadzi Le Bistrot Parisien – prawdziwie paryskie miejsce w sercu malowniczego Wrocławia. Ceni życie ze smakiem, wzmocnione bukietem wytrawnego wina. Inspiruje się doskonałym gustem Francuzów, przejawiającym się w modzie, muzyce i sposobie komponowania dań.
REZERWACJE
Czekamy na Ciebie codziennie, przez 7 dni w tygodniu. Le Bistrot Parisien jest czynne od godziny 12.00 do ostatniego gościa.