Przystawki


  • Ślimaki po burgundzku
    28.00
    zapiekane w maśle ziołowym (6 sztuk)
  • Carpaccio wołowe
    33.00
    polędwica wołowa marynowana w salsa verde, podawana z oliwą truflową, serem, rukolą i francuską bagietką
  • Żabie udka
    37.00
    zamarynowane w ziołach prowansalskich, flambirowane w ouzo, podawane z aioli cytrynowym
  • Bliny z łososiem
    25.00
    wędzony łosoś podawany na blinach z mąki gryczanej, creme fraiche, rukolą i salsą z ogórka, mango i pomarańczy
  • Kalmary
    26.00
    pierścienie kalmar podawane z dipem cytrynowym
  • Sałatka z krewetek i wędzonego łososia
    27.00
    kawałki krewetek, wędzony łosoś, por, czerwona cebula, koperek zmieszane z creme fraiche i majonezem podawane na plackach kukurydzianych
  • Małże św. Jakuba
    37.00
    podawane na puree pietruszkowym, rukolą, salsą z ogórka, mango i pomarańczy oraz dressingiem balsamicznym
  • Krewetki
    33.00
    krewetki (6 sztuk) zapiekane w maśle ziołowym, podawane z pieczywem i aioli cytrynowym
  • Trio przystawek
    31.00
    przegrzebek, krewetka i ślimak smażone w maśle czosnkowym podawane na puree pietruszkowym z rukolą i dressingiem balsamicznym

Specjalności


  • Tatar wołowy
    25.00
    świeżo zmielona wołowina z musztardą dijon, sosem worcester i tabasco, podawana z żółtkiem, kaparami, krojoną cebulą i francuską bagietką
  • Świeże małże
    44.00
    gotowane w sosie z białego wina i śmietany, podawane z domowymi frytkami lub francuskim pieczywem
  • Burger wołowy Bistro
    29.00
    100% wołowiny, zielona sałata, pomidor, ogórek konserwowy, czerwona cebula, żółty ser, majonez, dijon podawane z domowymi frytkami
  • Club Burger z kurczakiem
    27.00

    grillowany filet z kurczaka, boczek, zielona sałata, pomidor, ogórek konserwowy, awokado, żółty ser, majonez, dijon podawane z domowymi frytkami

  • Grillowany Camembert
    27.00

    podawany z domowymi frytkami, rukolą i dressingiem balsamicznym 

  • Tarta figowa z kozim serem
    37.00

    figi, ser kozi, pesto, konfitura z czerwonej cebuli, ciasto francuskie podawane na ciepło na zielonej sałacie z dressingiem balsamicznym 

ZUPY


  • Zupa cebulowa
    15.00

    tradycyjny francuski przysmak z grzankami 

  • Krem z marchwi i pomarańczy
    14.00

    podawany z grzankami ziołowymi i dressingiem balsamicznym 

Pizza po Alzacku


  • Podpłomyki z bekonem
    23.00

    bekon z cebulą, żółtym serem i creme fraiche

  • Podpłomyki z szynką
    23.00

    szynka, pieczarki, żółty ser, pesto, rukola i creme fraiche

  • Podpłomyki cztery sery
    25.00

    cztery sery (pleśniowy, brie, mozzarella i tarty parmezan) z rukolą i creme fraiche 

  • Podpłomyki z z serem pleśniowym
    26.00

    ser pleśniowy, marmolada z czerwonej cebuli, orzechy włoskie, pomidorki koktajlowe, rukola i creme fraiche 

Naleśniki


  • Z kurczakiem
    23.00
    kurczak, ratatouille, creme fraiche i szpinak
  • z serem mozzarella
    22.00

    mozzarella, pomidor, rukola, ratatouille, pesto i creme fraiche 

  • Z brie
    22.00

    ser brie, figowy chutney, pomidor, crème fraiche i rukola

  • Z szynką
    24.00

    szynka, żółty ser, marmolada z czerwonej cebuli, pomidor i creme fraiche

Makarony


  • Makaron Parisien
    31.00
    tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami, podawane w sosie z serem roquefort
  • Tagliatelle z owocami morza
    36.00
    łosoś, małże i kalmary podawane z warzywami ratatouille, rukolą, sosem pesto i płatkami parmezanu
  • Makaron carbonara
    33.00
    tagliatelle z boczkiem, cebulą i czosnkiem w sosie jajeczno-kremowym z serem parmezan i natką pietruszki
  • Makaron vege
    29.00

    tagliatelle z serem mozzarella, warzywami ratatouille, oliwkami, rukolą i sosem pesto 

Sałatki


  • Sałatka z kozim serem
    31.00
    kawałki ciepłego koziego sera na pieczywie francuskim podawane z zieloną sałatą, pomidorem, figami, orzechami włoskimi i dressingiem balsamicznym
  • Sałatka szefa
    31.00
    kawałki grillowanej piersi z kurczaka, pomidor, mango, awokado i oliwki wymieszane z zieloną sałatą, grzanki sera camembert z figowym chutney okraszone dessingiem balsamicznym
  • Sałatka z krewetkami i kalmarami
    35.00
    krewetki królewskie i pierścienie kalmar zmieszane z zielonymi liśćmi sałaty, ogórkiem, melonem, pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, grzankami czosnkowymi i domowym winegretem
  • Sałatka 3-sery
    31.00
    baby mozzarella, ser pleśniowy i tarty parmezan zmieszane z pomidorkami koktajlowymi, pomidorami suszonymi, gruszką, awokado i oliwkami podawane z grzankami czosnkowymi i dressingiem balsamicznym

Dania główne


  • Kurczak Parisien
    31.00
    filet zamarynowany w ziołach prowansalskich, podawany z domowymi frytkami, zieloną sałatą i sosem koperkowo-cytrynowym
  • Konfitowana Gęś
    55.00
    udo gęsi podawane z ziemniakami gratin, grillowanymi warzywami, pieczoną gruszką i sosem winnym z zielonym pieprzem
  • Kaczka a`la Bistrot
    53.00
    pierś z kaczki marynowana w czerwonym winie i tymianku, podawana z ziemniakami gratin, puree pietruszkowym, grillowanymi warzywami i sosem winnym z zielonym pieprzem
  • Stek w sosie koniakowo-pieprzowym
    51.00
    grillowany rostbef, podawany z frytkami i zieloną sałatą
  • Dorada
    49.00
    zamarynowana w koperku i czosnku, podawana z ryżem jaśminowym, grillowanymi warzywami i sosem pieprzowym z koniakiem
  • Pieczony Halibut
    44.00
    zamarynowany w koperku i pieprzu cytrynowym podawany z puree pietruszkowym, grillowanymi warzywami, rukola i sosem koniakowo-pieprzowym
  • Grillowane Krewetki Królewskie
    57.00
    podawane na ryżu jaśminowym z salsą z ogórka, mango i pomarańczy, rukolą i sosem koperkowo-cytrynowym

Desery


  • Ciasto czekoladowe Moelleux
    16.00

    podane na ciepło z lodami pistacjowymi 

  • Krem Brulee
    15.00

    krem waniliowy, delikatnie karmelizowany 

  • Tarta cytrynowo-limonkowa
    15.00

    podawana z lodami waniliowymi 

  • Ciasto marchewkowe
    15.00

    podawane z sosem truskawkowym i lodami pistacjowymi 

  • Gruszkowa tarta Tatin
    15.00

    skarmelizowne gruszki pieczone na cieście francuskim, podawane na ciepło z lodami waniliowymi i sosem karmelowym 

  • Kawowy przysmak
    6.10

    kawa podawana z mini creme brulee, tartą cytrynowo-limonkową i ciastkiem czekoladowym Moelleux 

  • Deska serów
    29.00

    wyselekcjonowane sery podawane z pieczywem, orzechami i owocami 

Menu degustacyjne (4 dania)


  • Trio przystawek
    przegrzebek, krewetka i ślimak smażone w maśle czosnkowym podawane na puree pietruszkowym z rukolą i dressingiem balsamicznym
  • Zupa cebulowa
    tradycyjny francuski przysmak z grzankami
  • Konfitowana Gęś
    udo gęsi podawane z ziemniakami gratin, grillowanymi warzywami, pieczoną gruszką i sosem winnym z zielonym pieprzem
  • Kawowy przysmak

    kawa podawana z mini creme brulee, tartą cytrynowo-limonkową i ciastkiem czekoladowym Moelleux

99.00 za 4 dania

ADRES

ul. Nożownicza 1D
50-119 Wrocław

LE BISTROT PARISIEN

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
+48 71 341-05-65

GODZINY OTWARCIA

7 dni w tygodniu.
od 12.00 do ostatniego gościa.
Le Bistrot Parisien 2018 | Powered by - Orfin Studio