grillowany filet z kurczaka, boczek, zielona sałata, pomidor, ogórek konserwowy, awokado, żółty ser, majonez, dijon podawane z domowymi frytkami
Grillowany Camembert
27.00
podawany z domowymi frytkami, rukolą i dressingiem balsamicznym
Tarta figowa z kozim serem
37.00
figi, ser kozi, pesto, konfitura z czerwonej cebuli, ciasto francuskie podawane na ciepło na zielonej sałacie z dressingiem balsamicznym
ZUPY
Zupa cebulowa
15.00
tradycyjny francuski przysmak z grzankami
Krem z marchwi i pomarańczy
14.00
podawany z grzankami ziołowymi i dressingiem balsamicznym
Pizza po Alzacku
Podpłomyki z bekonem
23.00
bekon z cebulą, żółtym serem i creme fraiche
Podpłomyki z szynką
23.00
szynka, pieczarki, żółty ser, pesto, rukola i creme fraiche
Podpłomyki cztery sery
25.00
cztery sery (pleśniowy, brie, mozzarella i tarty parmezan) z rukolą i creme fraiche
Podpłomyki z z serem pleśniowym
26.00
ser pleśniowy, marmolada z czerwonej cebuli, orzechy włoskie,
pomidorki koktajlowe, rukola i creme fraiche
Naleśniki
Z kurczakiem
23.00
kurczak, ratatouille, creme fraiche i szpinak
z serem mozzarella
22.00
mozzarella, pomidor, rukola, ratatouille, pesto i creme fraiche
Z brie
22.00
ser brie, figowy chutney, pomidor, crème fraiche i rukola
Z szynką
24.00
szynka, żółty ser, marmolada z czerwonej cebuli, pomidor i creme fraiche
Makarony
Makaron Parisien
31.00
tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami,
podawane w sosie z serem roquefort
Tagliatelle z owocami morza
36.00
łosoś, małże i kalmary podawane z warzywami ratatouille,
rukolą, sosem pesto i płatkami parmezanu
Makaron carbonara
33.00
tagliatelle z boczkiem, cebulą i czosnkiem w sosie jajeczno-kremowym
z serem parmezan i natką pietruszki
Makaron vege
29.00
tagliatelle z serem mozzarella, warzywami ratatouille, oliwkami, rukolą i sosem pesto
Sałatki
Sałatka z kozim serem
31.00
kawałki ciepłego koziego sera na pieczywie francuskim podawane
z zieloną sałatą, pomidorem, figami, orzechami włoskimi
i dressingiem balsamicznym
Sałatka szefa
31.00
kawałki grillowanej piersi z kurczaka, pomidor, mango, awokado
i oliwki wymieszane z zieloną sałatą, grzanki sera camembert
z figowym chutney okraszone dessingiem balsamicznym
Sałatka z krewetkami i kalmarami
35.00
krewetki królewskie i pierścienie kalmar zmieszane
z zielonymi liśćmi sałaty, ogórkiem, melonem, pomidorkami
koktajlowymi, oliwkami, grzankami czosnkowymi i domowym winegretem
Sałatka 3-sery
31.00
baby mozzarella, ser pleśniowy i tarty parmezan zmieszane z pomidorkami koktajlowymi,
pomidorami suszonymi, gruszką, awokado i oliwkami podawane z grzankami czosnkowymi
i dressingiem balsamicznym
Dania główne
Kurczak Parisien
31.00
filet zamarynowany w ziołach prowansalskich, podawany z domowymi frytkami, zieloną sałatą i sosem koperkowo-cytrynowym
Konfitowana Gęś
55.00
udo gęsi podawane z ziemniakami gratin, grillowanymi warzywami,
pieczoną gruszką i sosem winnym z zielonym pieprzem
Kaczka a`la Bistrot
53.00
pierś z kaczki marynowana w czerwonym winie i tymianku, podawana z ziemniakami gratin, puree pietruszkowym, grillowanymi warzywami i sosem winnym z zielonym pieprzem
Stek w sosie koniakowo-pieprzowym
51.00
grillowany rostbef, podawany z frytkami i zieloną sałatą
Dorada
49.00
zamarynowana w koperku i czosnku, podawana z ryżem jaśminowym, grillowanymi warzywami i sosem pieprzowym z koniakiem
Pieczony Halibut
44.00
zamarynowany w koperku i pieprzu cytrynowym podawany z puree pietruszkowym,
grillowanymi warzywami, rukola i sosem koniakowo-pieprzowym
Grillowane Krewetki Królewskie
57.00
podawane na ryżu jaśminowym z salsą z ogórka, mango i pomarańczy, rukolą i sosem koperkowo-cytrynowym
Desery
Ciasto czekoladowe Moelleux
16.00
podane na ciepło z lodami pistacjowymi
Krem Brulee
15.00
krem waniliowy, delikatnie karmelizowany
Tarta cytrynowo-limonkowa
15.00
podawana z lodami waniliowymi
Ciasto marchewkowe
15.00
podawane z sosem truskawkowym i lodami pistacjowymi
Gruszkowa tarta Tatin
15.00
skarmelizowne gruszki pieczone na cieście francuskim, podawane na ciepło z lodami waniliowymi i sosem karmelowym
Kawowy przysmak
6.10
kawa podawana z mini creme brulee, tartą cytrynowo-limonkową i ciastkiem czekoladowym Moelleux
Deska serów
29.00
wyselekcjonowane sery podawane z pieczywem, orzechami i owocami
Menu degustacyjne (4 dania)
Trio przystawek
przegrzebek, krewetka i ślimak smażone w maśle czosnkowym
podawane na puree pietruszkowym z rukolą i dressingiem balsamicznym
Zupa cebulowa
tradycyjny francuski przysmak z grzankami
Konfitowana Gęś
udo gęsi podawane z ziemniakami gratin, grillowanymi warzywami,
pieczoną gruszką i sosem winnym z zielonym pieprzem
Kawowy przysmak
kawa podawana z mini creme brulee, tartą cytrynowo-limonkową i ciastkiem czekoladowym Moelleux
99.00 za 4 dania
ADRES
ul. Nożownicza 1D
50-119 Wrocław
LE BISTROT PARISIEN
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
+48 71 341-05-65
GODZINY OTWARCIA
7 dni w tygodniu.
od 12.00 do ostatniego gościa.
Le Bistrot Parisien 2018 | Powered by - Orfin Studio